Voordelen nokverhoging

nokverhoging
dakverhoging
dakopbouw
dakkapel

Voordelen nokverhoging

Een nokverhoging is er in verschillende soorten en maten. De geschikte nokverhoging is voor elk huis en elk bedrijfspand anders. Omdat elke soort nok en elk nokmateriaal andere voordelen met zich meebrengt, hebben wij deze voor je op een rijtje gezet. Een algemeen voordeel van een nokverhoging is dat het gegarandeerd extra ruimte creëert. Dit is dan ook de meest voorkomende reden dat particulieren en bedrijven besluiten hiervoor te kiezen. Nadat de knoop is doorgehakt, moet je gaan nadenken over andere zaken: welke soort dakopbouw wil ik en welk materiaal kan ik het beste kiezen? Onze experts adviseren je graag over welk soort nog het meest geschikt is voor jouw pand. Om je alvast op weg te helpen, staan hieronder de voordelen per soort nok en per materiaal beschreven.

Laat een bouwtekening maken

Wil je een nokverhoging op jouw woning? Laat door een specialist bij jou in de buurt een bouwtekening maken. Eén van de voordelen is dat je hierdoor een goed beeld krijgt van de toegevoegde waarde van een bepaald soort nok. Onze specialisten adviseren je ook met plezier over welk materiaal je het beste kunt kiezen. Dit advies is altijd geheel vrijblijvend. Vergelijk nu alvast de experts bij jou in de buurt en zie wie het beste bij jouw wensen past. Hoe vollediger de offerte, hoe beter het advies.

Wat zeggen onze klanten?

Lees hieronder de aardige woorden die ze achterlieten

"Op onze offerte aanvraag kregen we diverse reacties. Het loont dus echt om hier een offerte aan te vragen. Onze nokverhoging is uiteindelijk mooi geworden en de samenwerking met de vakmannen van Nokverhogingenbedrijf verliep prima. Echt waar voor ons geld."

— Louis Mathieu - 28.09.2021

"Inmiddels is het al een aantal maanden geleden dat we onze nokverhoging hebben laten plaatsen via jullie website. Bij deze toch nog even een berichtje, want wat zijn we er blij mee! We hebben nu zoveel meer ruimte in huis, dat hadden we op voorhand niet gedacht. Top!"

— Kevin Mathurin

"Ideaal dat je meerdere offertes ontvangt. Met al de informatie die je krijgt kun je echt de perfecte keuze maken. Wij waren in elk geval zeer tevreden met de specialist die ons geholpen heeft. De dakopbouw werd vakkundig geplaatst en past mooi bij de rest van de woning."

— Jari Verschut

"Hout, kunststof of steen, dat was de vraag. Gelukkig kon een expert van Nokverhogingenbedrijf ons perfect van advies voorzien. Uiteindelijk gekozen voor steen en daar hebben we geen spijt van. Een prachtige toevoeging aan ons huis, en nog heel praktisch ook."

— Xander Wolters

"Wij waren al langer op zoek naar een betrouwbaar bedrijf die onze plannen voor een tweezijdige nokverhoging kon realiseren. Via jullie is dit dan toch gelukt. Voor een mooie prijs staat er nu een prachtige verhoging op ons dak. Zeer tevreden mee."

— Aron Draaisma

Voordelen per soort

Breed gezien kunnen we drie soorten onderscheiden: een eenzijdige nokverhoging, een tweezijdige nokverhoging en een nokverhoging met plat dak. Soms is het mogelijk een nok prefab op te leveren (bij hout en kunststof) en het is vrijwel altijd mogelijk zonnepanelen op de verhoging te plaatsen. Eén van de grote voordelen van een eenzijdige nokverhoging is dat je ervoor kunt kiezen één kamer of kantoorruimte te vergroten, zonder dat andere ruimtes daar last van hebben. Dit zou dus een goede keus zijn als je slechts één ruimte te klein vindt.

Wil je de hele nok verruimen, bijvoorbeeld omdat je van je rommelzolder een leefbare ruimte wilt maken? Dan kent een tweezijdige dakopbouw genoeg voordelen. Hierdoor is je zolder met een kleine ingreep veel groter en lichter. Ideaal wanneer er sprake is van gezinsuitbreiding of wanneer je het als werk-/hobbykamer wilt gaan gebruiken.

Tot slot de nokverhoging met een plat dak. Deze variant brengt een hele nieuwe etage met zich mee, zodat er een totaal nieuwe ruimte ontstaat. Deze opbouw is een relatief kleine ingreep voor de ruimte die je ermee wint. Benieuwd naar de andere voordelen? Neem contact op met onze specialisten.

Isolerend en brandwerend

Steen, kunststof en hout zijn de meest gebruikte materialen voor een nokverhoging. Steen is sterk, brandveilig, onderhoudsvriendelijk en goed te isoleren. Door verkleuring is dit materiaal na verloop van tijd één met het pand. Wanneer je kijkt naar kunststof zie je andere voordelen. Kunststof isoleert ook goed, maar is brandwerend, zeer waterdicht, heeft weinig onderhoud nodig en is dus erg duurzaam. Tel bij deze voordelen op dat dit materiaal in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is. Hout staat tenslotte bekend om het gemak waarmee het bewerkt kan worden, zowel voor de plaatsing als wanneer er schade is. De prijs ligt lager dan die van kunststof en steen en je kunt het in elke gewenste kleur schilderen.

Meest gezochte plaatsen