Soorten nokverhogingen

nokverhoging
dakverhoging
dakopbouw
dakkapel

Soorten nokverhoging

Kinderen op komst, tijd voor een hobbykamer of gewoon behoefte aan meer ruimte? Dan biedt een nokverhoging of dakopbouw uitkomst. De meeste soorten nokken kunnen op voorhand in elkaar worden gezet, waardoor de plaatsing ervan vaak snel klaar is. Er zijn verschillende soorten factoren die meespelen bij de prijsindicatie. Dit zijn onder andere de nokspecialist die je kiest en het soort dak waar jouw voorkeur naar uitgaat. Hieronder zijn de vijf soorten nokverhogingen voor je op een rijtje gezet.

Prefab

Tegenwoordig plaatsen wij bijna alleen nog maar voorgefabriceerde nokverhogingen. Dit geldt voor alle soorten. Het voornaamste voordeel hiervan is dat het plaatsen snel gaat en het goedkoper is dan een traditionele opbouw. Daarnaast is er minder kans op montagefouten, omdat alles door machines op maat is gemaakt in de fabriek. Een prefab nok is gemaakt van lichtgewicht materialen, waardoor het voor vrijwel iedere huisconstructie geschikt is.

Eenzijdig

Door deze simpele ingreep creëer je veel meer ruimte op je slaapkamer of kantoor. Ook krijg je met deze opbouw, indien gewenst, meer ramen. Dit zorgt voor zeeën van licht in de ruimte. Dit type dakopbouw is te plaatsen in verschillende soorten materialen, zodat het altijd bij de uitstraling van jouw woning of bedrijf past. Een leuke bijkomstigheid van deze verruiming is dat de waarde van je huis erdoor stijgt.

Wat zeggen onze klanten?

Lees hieronder de aardige woorden die ze achterlieten

"Inmiddels is het al een aantal maanden geleden dat we onze nokverhoging hebben laten plaatsen via jullie website. Bij deze toch nog even een berichtje, want wat zijn we er blij mee! We hebben nu zoveel meer ruimte in huis, dat hadden we op voorhand niet gedacht. Top!"

— Fedde Meeusen - 17.07.2024

"Het duurde wel wat lang, maar uiteindelijk toch een aantal offertes ontvangen. Daar zaten zeker een aantal mooie tussen. Het contact met de specialist was gelukkig snel gelegd. Over het resultaat niets meer dan lof. Het ziet er precies zo uit als dat wij voor ogen hadden."

— Hugo Scharroo

"Hout, kunststof of steen, dat was de vraag. Gelukkig kon een expert van Nokverhogingenbedrijf ons perfect van advies voorzien. Uiteindelijk gekozen voor steen en daar hebben we geen spijt van. Een prachtige toevoeging aan ons huis, en nog heel praktisch ook."

— Alex Verbeeck

"Wij waren al langer op zoek naar een betrouwbaar bedrijf die onze plannen voor een tweezijdige nokverhoging kon realiseren. Via jullie is dit dan toch gelukt. Voor een mooie prijs staat er nu een prachtige verhoging op ons dak. Zeer tevreden mee."

— Sami Recer

"Via jullie een nokverhoging met plat dak laten plaatsen. Uiteindelijk tevreden met het resultaat. De klus was vrij snel gedaan, maar de kwaliteit lijkt er niet onder geleden te hebben. Mijn vrouw en ik zijn er erg blij mee."

— Alex Vergeer

Tweezijdig

Een tweezijdige nokverhoging bestaat eigenlijk uit twee eenzijdige nokken die aan elkaar zijn ‘geplakt’. Zo maak je van je rommelzolder ineens een bruikbare kamer waar veel licht naar binnen komt. Een kanttekening hierbij is dat er bij deze soorten wel een vergunning nodig is. Dit is het echter dubbel en dwars waard: je huis stijgt niet alleen in waarde, je hebt er ook een leefbare ruimte bij. Met zo'n relatief kleine verbouwing is je woning al geschikt voor een groter gezin.

Nokverhoging met zonnepanelen

Alle soorten nokverhogingen zijn geschikt voor zonnepanelen. Doordat de nok het hoogste punt van je huis is en dit dus het meeste zonlicht vangt, is het hiervoor uiterst geschikt. Een dakopbouw geeft een aardig dakoppervlak, waardoor je veel panelen kwijt kunt. Zo investeer je in je woning, krijgt je huis een hogere marktwaarde en profiteer je direct van lagere energiekosten.

Plat dak

Een verhoging met plat dak brengt een hele nieuwe etage met zich mee. Als je een open trap maakt naar deze extra etage, komt er veel licht van de boven- naar de benedenverdieping. Dit geeft je huis een veel zonnigere uitstraling. Ook leent deze soort opbouw zich prima voor extra kamer. Gebruik het bijvoorbeeld als kantoor of als ruimte voor je kinderen.

De geschikte nok

De prijs voor verschillende soorten nokverhoging is onder andere afhankelijk van de grootte van de nokverhoging die je kiest. Wacht dus niet langer en kijk direct welke specialist bij jou in de buurt het voordeligst is. Wil je meer informatie over de verschillende soorten dakopbouw? Onze experts voorzien je graag van vrijblijvend advies. Vraag vandaag nog een offerte aan bij een specialist bij jou in de buurt. Voor je het weet heb je meer ruimte in huis!