Skip to content

Materialen nokverhoging

nokverhoging
dakverhoging
dakopbouw
dakkapel

Materialen nokverhoging

Een nokverhoging is te maken van verschillende materialen. Hierbij is het belangrijk goed rekening te houden met de uitstraling van je huis. De meest voorkomende materialen zijn steen, kunststof en hout. Het kan zijn dat sommige materialen goedkoper uitvallen andere materialen, maar laat je hierdoor niet misleiden. Het belangrijkste is dat de uitstraling van het materiaal goed past bij de rest van jouw woning of kantoor en eventueel ook past in het straatbeeld. Een pand moet je tenslotte ook eens weer verkopen.

Stenen nokverhoging

Het voornaamste voordeel van een stenen dakopbouw is dat de verhoging na verloop van tijd één is met de rest van het pand. Doordat het materiaal door onder andere zonlicht en regen verkleurt, zie je niet of nauwelijks dat de verhoging later is geplaatst. Daarnaast is steen goed te isoleren. Hierbij kun je kiezen uit verschillende materialen in verschillende prijscategorieën. Verder is steen brandveilig en onderhoudsvriendelijk. Brandveilig doordat het materiaal geen vlam vat en onderhoudsvriendelijk doordat het materiaal goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Je kunt dus concluderen dat steen een sterk materiaal is. Het nadeel van dit robuuste materiaal is dat het duurder uitvalt dan andere materialen als hout of kunststof, wat onder andere te wijten is aan de langere plaatsingstijd.

Wat zeggen onze klanten?

Lees hieronder de aardige woorden die ze achterlieten

"Op onze offerte aanvraag kregen we diverse reacties. Het loont dus echt om hier een offerte aan te vragen. Onze nokverhoging is uiteindelijk mooi geworden en de samenwerking met de vakmannen van Nokverhogingenbedrijf verliep prima. Echt waar voor ons geld."

— Giovanni Frerichs - 20.10.2019

"Wij waren al langer op zoek naar een betrouwbaar bedrijf die onze plannen voor een tweezijdige nokverhoging kon realiseren. Via jullie is dit dan toch gelukt. Voor een mooie prijs staat er nu een prachtige verhoging op ons dak. Zeer tevreden mee."

— Rayan Klein

"Inmiddels is het al een aantal maanden geleden dat we onze nokverhoging hebben laten plaatsen via jullie website. Bij deze toch nog even een berichtje, want wat zijn we er blij mee! We hebben nu zoveel meer ruimte in huis, dat hadden we op voorhand niet gedacht. Top!"

— Sami Pratt

"Hout, kunststof of steen, dat was de vraag. Gelukkig kon een expert van Nokverhogingenbedrijf ons perfect van advies voorzien. Uiteindelijk gekozen voor steen en daar hebben we geen spijt van. Een prachtige toevoeging aan ons huis, en nog heel praktisch ook."

— Pepijn Coenen

"Ik wilde een nokverhoging speciaal om daar een aantal zonnepanelen op te leggen. De communicatie met jullie vakmannen verliep erg goed. Al snel had ik een mooie offerte te pakken en kon de bouw beginnen. Dit werd erg professioneel opgepakt. Heb eigenlijk maar weinig hinder..."

— Bas Mercks

Kunststof nokverhoging

Een kunststof nokverhoging is geschikt voor prefab. Dat betekent dat de onderdelen al in de fabriek op maat zijn gemaakt en de specialisten dit alleen nog maar hoeven te monteren op je dak. Deze onderdelen monteren zij op een houten constructie die op het dak is gemaakt. Het voordeel is dat de plaatsingstijd kort is, maar een nadeel is dat niet elke vorm mogelijk is. Als jouw gewenste vorm wel mogelijk is, heb je gegarandeerd een brandwerende, goed isolerende, zeer waterdichte, duurzame dakopbouw die weinig onderhoud behoeft. Kunststof is duurzaam en gaat daardoor lang mee. Het is verkrijgbaar in vele kleuren, maar heeft ook kans op verkleuring. Een laatste nadeel is dat dit materiaal moeilijk herstelbaar is bij schade.

Materialen nokverhoging: verschillende prijzen

De prijs voor verschillende soorten nokverhoging is onder andere afhankelijk van de materiaalkeuze. Wacht dus niet langer en kijk direct welke specialist bij jou in de buurt het voordeligst is. Wil je meer informatie over de verschillende materialen voor een dakopbouw? Onze experts voorzien je graag van vrijblijvend advies. Vraag vandaag nog een offerte aan bij een specialist bij jou in de buurt. Voor je het weet heb je een nokverhoging op jouw huis!

Houten nokverhoging

Ook hout is ook één van de materialen geschikt voor prefab. Hout is wel in alle vormen te bewerken en gemakkelijk te schilderen. Wanneer de nokverhoging verkleurt, is dit dus makkelijk over te schilderen. Hout is ook makkelijk te bewerken na schade en is lager in prijs dan andere materialen, zoals steen of kunststof. Het voordeel van hout is ook direct het nadeel: doordat hout makkelijk te bewerken is, vergt het onderhoud. Ook, zoals algemeen bekend van hout, vat dit materiaal snel vlam. Wel bestaan er natuurlijk producten om het proces van verbranding te vertragen, bijvoorbeeld door het hout te impregneren.

Meest gezochte plaatsen