Materialen nokverhoging

nokverhoging
dakverhoging
dakopbouw
dakkapel

Materialen nokverhoging

Een nokverhoging is te maken van verschillende materialen. Hierbij is het belangrijk goed rekening te houden met de uitstraling van je huis. De meest voorkomende materialen zijn steen, kunststof en hout. Het kan zijn dat sommige materialen goedkoper uitvallen andere materialen, maar laat je hierdoor niet misleiden. Het belangrijkste is dat de uitstraling van het materiaal goed past bij de rest van jouw woning of kantoor en eventueel ook past in het straatbeeld. Een pand moet je tenslotte ook eens weer verkopen.

Stenen nokverhoging

Het voornaamste voordeel van een stenen dakopbouw is dat de verhoging na verloop van tijd één is met de rest van het pand. Doordat het materiaal door onder andere zonlicht en regen verkleurt, zie je niet of nauwelijks dat de verhoging later is geplaatst. Daarnaast is steen goed te isoleren. Hierbij kun je kiezen uit verschillende materialen in verschillende prijscategorieën. Verder is steen brandveilig en onderhoudsvriendelijk. Brandveilig doordat het materiaal geen vlam vat en onderhoudsvriendelijk doordat het materiaal goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Je kunt dus concluderen dat steen een sterk materiaal is. Het nadeel van dit robuuste materiaal is dat het duurder uitvalt dan andere materialen als hout of kunststof, wat onder andere te wijten is aan de langere plaatsingstijd.

Wat zeggen onze klanten?

Lees hieronder de aardige woorden die ze achterlieten

"Op onze offerte aanvraag kregen we diverse reacties. Het loont dus echt om hier een offerte aan te vragen. Onze nokverhoging is uiteindelijk mooi geworden en de samenwerking met de vakmannen van Nokverhogingenbedrijf verliep prima. Echt waar voor ons geld."

— Douwe Oosterhek - 19.04.2024

"Voor mijn eigen bedrijfje wilde ik graag een kantoor aan huis. Dat is nu realiteit geworden dankzij de nokverhoging die ik via jullie heb laten bouwen. Geweldig! De extra ruimte die je creëert met zo'n dakopbouw is echt bijzonder. Vooraf besef je dat eigenlijk helemaal niet."

— Adam Grondel

"Ik wilde een nokverhoging speciaal om daar een aantal zonnepanelen op te leggen. De communicatie met jullie vakmannen verliep erg goed. Al snel had ik een mooie offerte te pakken en kon de bouw beginnen. Dit werd erg professioneel opgepakt. Heb eigenlijk maar weinig hinder..."

— Elias Reijers

"Via jullie een nokverhoging met plat dak laten plaatsen. Uiteindelijk tevreden met het resultaat. De klus was vrij snel gedaan, maar de kwaliteit lijkt er niet onder geleden te hebben. Mijn vrouw en ik zijn er erg blij mee."

— Jules Feltzer

"Het duurde wel wat lang, maar uiteindelijk toch een aantal offertes ontvangen. Daar zaten zeker een aantal mooie tussen. Het contact met de specialist was gelukkig snel gelegd. Over het resultaat niets meer dan lof. Het ziet er precies zo uit als dat wij voor ogen hadden."

— Nathan Lambers

Kunststof nokverhoging

Een kunststof nokverhoging is geschikt voor prefab. Dat betekent dat de onderdelen al in de fabriek op maat zijn gemaakt en de specialisten dit alleen nog maar hoeven te monteren op je dak. Deze onderdelen monteren zij op een houten constructie die op het dak is gemaakt. Het voordeel is dat de plaatsingstijd kort is, maar een nadeel is dat niet elke vorm mogelijk is. Als jouw gewenste vorm wel mogelijk is, heb je gegarandeerd een brandwerende, goed isolerende, zeer waterdichte, duurzame dakopbouw die weinig onderhoud behoeft. Kunststof is duurzaam en gaat daardoor lang mee. Het is verkrijgbaar in vele kleuren, maar heeft ook kans op verkleuring. Een laatste nadeel is dat dit materiaal moeilijk herstelbaar is bij schade.

Materialen nokverhoging: verschillende prijzen

De prijs voor verschillende soorten nokverhoging is onder andere afhankelijk van de materiaalkeuze. Wacht dus niet langer en kijk direct welke specialist bij jou in de buurt het voordeligst is. Wil je meer informatie over de verschillende materialen voor een dakopbouw? Onze experts voorzien je graag van vrijblijvend advies. Vraag vandaag nog een offerte aan bij een specialist bij jou in de buurt. Voor je het weet heb je een nokverhoging op jouw huis!

Houten nokverhoging

Ook hout is ook één van de materialen geschikt voor prefab. Hout is wel in alle vormen te bewerken en gemakkelijk te schilderen. Wanneer de nokverhoging verkleurt, is dit dus makkelijk over te schilderen. Hout is ook makkelijk te bewerken na schade en is lager in prijs dan andere materialen, zoals steen of kunststof. Het voordeel van hout is ook direct het nadeel: doordat hout makkelijk te bewerken is, vergt het onderhoud. Ook, zoals algemeen bekend van hout, vat dit materiaal snel vlam. Wel bestaan er natuurlijk producten om het proces van verbranding te vertragen, bijvoorbeeld door het hout te impregneren.

Meest gezochte plaatsen